Risto Mikkola

Ruokamaailman monitoimimies, Kotipizzan luova johtaja Risto Mikkola on myös juustomies. Keittiömestarin, Local Bistron omistajan, ruokakirjailijan ja Master Chef -tv-sarjan tuomarina toimineen Mikkolan mielestä juustoissa on useita ulottuvuuksia.

Millainen juusto toimii parhaiten pizzassa?

Kyllä se italialainen mozzarella toimii loistavasti pizzassa. Siinä rasvaominaisuudet ovat juuri oikeanlaiset ja rakenne sekä venyvyys miellyttävät minua. Kosteutta haihtuu juuri sopivasti, jotta pizzan pinta ruskistuu herkullisen näköiseksi. Sekoitan pizzajuuston joukkoon suolaisia ja rasvaisia juustoja. Monesti käytän toisena juustona Aito Cheddar Originaalia rouheana raasteena.

Mikä Aito Cheddarin mauista on sinusta luovin?

Olen rasvaisten ja voimakkaiden juustojen ystävä joten ehdoton suosikkini on Aito Cheddar Vintage. Käytän sitä ruokien kuorrutukseen, parmesanin tilalla pastoissa ja hyvän Chiantti Classicon makuparina. Tämä juusto koukuttaa ja toimii niin kuumana kuin huoneen lämpöisenäkin.

 

kotipizza.fi localbistro.fi

Jukolan heimon jäsen

Anikó Lehtinen

Jukolan heimon jäsen

TIM LÖYTÄINEN

Jukolan heimon jäsen

Mikael Johnsson

Jukolan heimon jäsen

ERIC KLEINBERG

Jukolan heimon jäsen

KRISTINA VÄNNI

Jukolan heimon jäsen

KARRI HOKKANEN

Jukolan heimon jäsen

JUHA LEHTONEN

Jukolan heimon jäsen

Heikki Remes

Oletko jo löytänyt juustojen monet mahdollisuudet?

Meillä Jukolan Heimoon kuuluville juusto symboloi nautintoa, irrottautumista arjen pyörteestä ja uusien makunautintojen etsimistä. Jos tunnet vetoa juustohin ja erityisesti Aitoihin Cheddareihin, hae mukaan Jukolan Heimoon. Kuulet pian lisää mitä kaikkea tämä pitää sisällään. Herkutellaan yhdessä.