Jukolan Juusto

Tinkimättömiä
ammattilaisia

Intohimoisia kaikessa, mihin ryhtyvät. Ruoka on heille taidetta, josta voi muovata makunautintoja. Ammattiylpeys yhdistää heidät Jukolan Juustoon, jossa valmistetaan Aito Cheddaria perinteisellä tavalla.

Mitäpä olisi suomalainen ruokakulttuuri ilman Henri Alénia? Ainakin huomattavasti värittömämpää, sillä tasavallan arvostetuimpiin keittiömestareihin kuuluva Alén omistaa viisi ravintolaa, esiintyy usein kokkausohjelmissa ja kiinnostaa Twitterissä yli 40 000 seuraajaa.

Mikä on suhteesi Jukolan juustoihin?

Jukolan Cheddar on ollut alusta asti Finnjävelin juustovalikoimissa. Tarpeeksi kypsytetty, sopivasti hapan ja rikkaan rasvainen juusto sopii hyvin illalliselle, ja tietenkin henkilökuntakin sillä herkuttelee aina kun sopivia suupaloja jää yli. Eniten Jukolan juustoissa puhuttelee mutkaton suhde toimijaan ja tietenkin ylivertainen laatu.

Suosikkisi Aito Cheddareista? Mitä siitä valmistaisit?

Kyllä minun suosikkini on ihan maustamaton cheddar. Joko sellaisenaan, tacojen tai tortillojen väliin ja makaronilaatikko kuorrutettuna cheddarilla on todellista herkkua.

 

Finnjavel.fi

Seinäjokelaisen Juurella- ja Äärellä-ravintoloiden yrittäjät Miia Keski-Nikkola ja Jani Unkeri ovat jatkuvasti liikekannalla, mitä tulee ideoihin ja paikkoihin. Heidän huippuravintola pyörähtää mutkattomasti eri tapahtumiin tuottamaan fine dining -makunautintoja. Paikallisista raaka-aineista ammentava kaksikko tietää, että Jukolan juustoista on moneen makuun.

Miia, millainen on sinun suhteesi juustoihin?

Hyvät ja laadukkaat juustot kuuluvat aina juhla- ja seurustelupöytään sekä kotona että ravintolassa hyvän juoman kera. Jukolan juustot ovat hyvä esimerkki siitä, ne sopivat viinin kumppaniksi sekä ruoanvalmistukseen. Näitä juustoja on aina ilo tarjoilla.

Jani, mikä Jukolan Aito Cheddareista on suosikkisi?

Markku Liias on valmistanut meille yhteistyössä Kyrö Distillery Companyn kanssa Koskue Cheddaria ja se kyllä on ollut ehdoton suosikkini. Mielestäni tämä hieno juusto kuvaa Jukolan juustolan luovuutta ja ketteryyttä vastata asiakkaan tarpeisiin. Normaaleista Aito Cheddareista paras on maustamaton cheddar ja oma karviaishillo.

 

Juurella.fi   Aarella.fi

Helsingin Katajanokalla sijaitsevan vankilahotellin Ravintola Linnankellarissa makuja vangitsee pitkän linjan keittiömestari Tommi Karhu. Suomalais-skandinaavisessa ravintolassa tarjoillaan tuhansia tarinoita ja pientuottajien aarteita, kuten Jukolan artesaanijuustoja.

Voiko juusto varastaa ravintola-annoksessa huomion muulta ruoalta?

Mielestäni juusto sellaisenaan nautittuna tai pienen tarkasti valitun juoman tai lisäkkeen kanssa on osana hyvin koottua menukokonaisuutta ja toimii erinomaisesti omana ruokalajinaan. Tiettyjen hentojen raaka-aineiden makua on turha mennä jyräämään liian voimakkaan juuston lisäämisellä ravintola-annokseen, vaan juuston maun tulee tukea ja olla osana kokonaisvaltaista sekä hyvin tarkkaan suunniteltua ja harkittua annoskokonaisuutta. Erinomaisista juustoista nauttimiseen ei usein tarvitse muuta kuin erinomaista juustoa sekä erinomaista seuraa, jossa sitä nautimme.

Millaisen makuelämyksen Aito Cheddar on sinulle antanut?

Aito Cheddar on juustoa, jonka makuelämys on omaa luokkaansa: täyteläistä, oikein kypsytettyä, tuoksuista sekä väriltään juuri sitä, mitä laadukkaalta cheddarilta odotan. Se on myös antanut minulle erinomaisen työkalun ja tuotteen, jota käytän osana jokapäiväistä työtäni sekä osana suunnittelemistani ruoka-annoksissa antamaan lisää sitä ”jotain”, mihin Aito Cheddar on omiaan. Toki sitä mielelläni myös vapaa-aikanani nautiskelen.

 

Linnankellari.fi

Ruokaviritysten kunkku, Habanerokitchen.com-ruokablogin pitäjä Timo Sankala ei vierasta mitään, mikä ei pakene lautaselta. Suosikiksi hän nostaa puhtaan, kotimaisen ruoan. Sosiaalisessa mediassa ja ruokamaailmassa seikkaileva kikkailija on löytänyt myös Jukolan juustoperheen.

Mitä juustot sinulle bloggaajana merkitsevät?

Minulle juustot ovat aterian valmistamisessa hieno lisä. Normaalisti juusto häviää perinteisiin arkisiin laatikkoruokiin, pizzoihin, tacoihin tai lämpimiin voileipiin. Kun kohdalle osuu hienoja kotimaisia juustolaatuja, niin ne löytävät tasting-muodossa viinin tai oluen kaveriksi. Hyvän setin saa myös valmistaessa tapaksia tai suomalaisia sapaksia. Jukolan Juuston valikoiman myötä on juuston käyttöni tullut moninaisemmaksi. Makuvalikoimaltaan laaja ja aito kotimainen cheddarjuusto on mukana maustamassa ja lisäämässä ruoan koostumusta monessakin eri muodossa.

Mikä on yllättävintä, mitä olet loihtinut Jukolan Aito Cheddareista?

Jukolan Juuston Aito Cheddarin koostumus ja maku säilyy myös kuumentamisen jälkeen hyvänä. Esimerksi pekoniin käärityt cheddarit ovat upeaa naposteltavaa grillattuna. Myös ”shottimukit” Jukolan juustosta olivat mainiot laiskalle miehelle. Bite me -tyylinen juustomuki oli punkun ja ginin kanssa hauskaa syötävää. Aito Cheddaria sisältävä kiuasmakkara on todellista herkkua saunan jälkilöylyihin.

 

Habanerokitchen.com

Oletko jo löytänyt juustojen monet mahdollisuudet?

Meillä Jukolan Heimoon kuuluville juusto symboloi nautintoa, irrottautumista arjen pyörteestä ja uusien makunautintojen etsimistä. Jos tunnet vetoa juustohin ja erityisesti Aitoihin Cheddareihin, hae mukaan Jukolan Heimoon. Kuulet pian lisää mitä kaikkea tämä pitää sisällään. Herkutellaan yhdessä.