Juustomestarin reseptit

Kesäisen raikas Jukolan rapupasta napuilla höystettynä 4–6 henkilölle

rapu

1pkt Jukolan Juustolan napuja
10–20 kpl jättirapuja (esim. kuorittuja tiikerirapuja)
Tuore pinaatti-pasta 250g
Tuore natural-pasta 250g
1 pnt vihreää parsaa
6–8 kpl retiisiä
10–15 kpl naattiporkkanaa
Vesi
Suola

Marinadi ravuille ja pastalle:
1 kpl sitruuna
0,5 dl oliiviöljy
1 dl rypsiöljy
1 kpl chili
1 tl kuivatettu rakuuna
0,5 pnt tuore korianteri
Suola
Mustapippuri
(sahramia)

Koristelu:
Esim. Pikku krasseja tai luonnosta kerättyjä ketunleipiä

Esivalmistelu:

1. Poista jättiravuista mahdolliset kuoret ja suolet.

2. Sekoita marinaadin öljyt keskenään ja lisää joukkoon raastettu sitruunan kuori, puolikkaan sitruunan mehu, hienonnettu chili ja korianteri, sekä rakuuna ja mustapippuria. Lisää suolaa vain hyppysellinen. Mikäli tahdot niin voit lisätä myös sahramia hieman.

3. Laita 2/3 marinaadista rapujen joukkoon ja anna maustua kylmässä 12–24h.

4. Keitä kaksi litraa miedosti suolattua vettä. Ryöppää kuoritut parsat vedessä. Parsa on sopivan kypsyinen, kun se on hieman taipuisa. Nosta valmiiksi kypsennetyt parsat nopeasti jääveteen, koska muuten parsat yli kypsyvät.

5. Putsaa naattiporkkanoitten nuput ja leikkaa pitkittäin halki. Leikkaa retiisistä ohuita kiekkoja. Laita naattiporkkanat ja retiisit ja odottamaan jääveteen tai kylmään veteen.

Annoksen valmistus:

1. Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja kaada tilkka öljyä pannulle. Siivilöi suurin osa rapujen marinaadista pois ja paista molemmilta puolilta n.30 sekuntia. Lisää toisen puolen paistuessa parsat ja naattiporkkanat paistinpannulle . Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kiehauta vesi ja mausta suolalla. Kaada kiehautettu vesi tuorepastan joukkoon ja anna hautua 2-3min, kunnes tuorepasta on kypsä.

3. Siivilöi tuorepastasta vesi pois ja lisää puolet Jukolan Juustolan napuista pastan joukkoon, sekä 1/3 marinaadista. Sekoita kunnolla.

4. Asettele pasta-napu sekoitus haluamallesi lautaselle ja lisää pastan pinnalle rapuja,parsaa, naattiporkkanoita sekä loput napuista. Koristele pinta retiisillä ja esimerkiksi luonnosta kerätyillä ketunleivillä.

5. Nautiskele!

 

 

 

Resepti ja kuva: Aapo Pulkkinen

Juustomestarin vinkit

masikka

Cheddar napu-mansikka-meloonisalaatti

Cheddar Herkkunapu, mansikka ja melooni yhdistyy pirteäksi ja värikkääksi salaatiksi.

Katso lisää >

 etusivulle

Kesäisen raikas rapupasta napuilla höystettynä 

Tässä kesän herkuttelijalle oikea makuelämys

Katso lisää >


Instagram #jukolanjuusto

Facebook

Twitter